9 juli 2010

Borde min kamphund avlivas eller förbjudas?

Jag avskyr dumma människor, i det här fallet så handlar det om dom som slänger ur sig kommentarer och vill förbjuda och avliva så kallade kamphundar. Vi kör lite bakgrund och definitioner.


Den svenska hundansvarsutredningens definition av kamphund är:

Hund oavsett ras som tränats eller tränas med syfte att den ska bli framgångsrik i slagsmål med andra hundar. I utredningen definieras också "hund av kamphundsras" som en hund tillhörande någon av de raser till vilka kamphundar historiskt hört . Exempel på sådana raser är bullterrier, amerikansk staffordshire terrier, tosa inu, engelsk bulldogg, amerikansk pitbullterrier (pitbull) och staffordshire bullterrier, am bulldog

Enligt djurskyddsförordningen:

En kamphund är en hund som har extremt stor kamplust, blir lätt retade och biter, bara med svårighet kan förmås avbryta ett angrepp och har en benägenhet att rikta sitt kampintresse mot människor eller andra hundar.[5]


Polisnämnden avvisar nya, förebyggande åtgärder mot kamphundar av två skäl:


  • Kamphundar är endast ett massmedialt begrepp och ingen av Svenska Kennelklubben erkänd ras.
  • Polisanmälda kamphundar under de senaste åren har i de flesta fall varit oregistrerade hundar, ”alltså tekniskt sett blandraser”.
  • Eftersom det ”inte finns en författningsmässig definition av begreppet kamphund” går det heller inte att komma med förbyggande åtgärder. Det stupar på alla typer av blandraser, resonerar polisnämnden.


Jag tycker att öppna käften full med okunnighet är fult. Jag är trött på gamla haggor som kastar sig åt sidan och mumlar kamphund. Att vara allmänt hundrädd det har jag däremot full förståelse och respekt för. Bullterriern är inte ens genetiskt samma hund som användes vid tjurhetsningar på 1800 talet, hör ni mig, på 1800 talet . Efter att tjurhetsningarna förbjöds 1835 så har bullterrien avlats och korsats vidare för att få att få sina andra fina egenskaper.

Visst borde media få sig ett kok stryk för sina kamphundsbegrepp och sina vinklade undersökningar. Dom skrämmer upp en hel värld, ett begrepp och flera definitioner, varav en med ett historiskt värde...

Jag tror iaf att kaninjäveln skulle bli ledsen om dåligt pålästa haggor och surgubbar skulle få styra Sverige och Hera avlivas. Ta du din okunskap till biblioteket eller ut i hundhagen. Kommer det däremot ett förslag om att förbjuda kampägare, då är jag redo att lyssna.

Här är förresten en artikel om det Danska förbjudet av kamphundar. Drick öl till lunch då för fan, dumhuvven

5 kommentarer:

  1. Du borde skjuta av ditt djur. En english stafford shire bull terrier dödade min hund genom ett bett i halsen. Jävla idiothundar, VARFÖR har du en kamphund?????!!!! är det för att du har mindrevärdeskomplex eller är det för att du vill vara tuff och ball!?
    Jävla tönt, hoppas du och din hund brinner i helvettet!

    SvaraRadera
  2. Att tillägga, jag förstår inte varför du har kvar hunden när du har en dotter.. Är du inte rädd för att din hund ska bita ihjäl henne. Som du nog vet kan din hund vända på mindre än en hundradel och bli helt jävla galen. Det ligger i din hunds ras gener. Och det är gener det handlar om här, om du inte visste det.
    Tack och hej..

    SvaraRadera
  3. Ojdå har jag trampat på en öm tå. Jag beklagar det som hänt din hund, det måste smärta oerhört.

    Min hund är inte en english staffordshire bull terrier. Det är väl i det här fallet en särskild hund som bör ses som ansvarig för dådet, inte en hel ras. Det du skriver är ord av okunskap men jag har förståelse för din bitterhet. Hoppas att du en dag kan leva livet som en stark människa utan fördomar.

    SvaraRadera
  4. Hej

    Jag har också en Bullterrier och upplever i stort sätt det du beskriver i texten.
    Av allt elände som händer här i världen så är det knappast inte hundar som står för den störst delen. Om vi skall skjuta och döda allt här i världen som är lite farligt eller upplevs farligt så har vi nog inga djur kvar.

    //Christian

    SvaraRadera