Trixade ihop en cheesecake som lördagsgodis. Det är busenkelt att göra LCHF-variant av just cheesecake! Byt ut sockret mot sukrin och receptet är kirrat. Man kan använda mandelflarn som skal. Supert!
Ingredienser
Mandelflarn i smörad form med löstagbar botten.
600 g philadelphiaost4 dl crème fraiche (jag använde ricotta + turk youghurt)7 ägg
1 dl sukrin
1/2 citron, saft och skal
Övriga smaksättningar förslagsvis kanel, vanilj, pepparkakskrydda??!!
600 g philadelphiaost
4 dl crème fraiche (jag använde ricotta + turk youghurt)
7 ägg
1 dl sukrin
1/2 citron, saft och skal
Övriga smaksättningar förslagsvis kanel, vanilj, pepparkakskrydda??!!
150 grader i 35-50 min
Använd gärna nåt sött tillbehör, då kakan i sig inte blir så söt. Nästa gång har jag i lite mer sukrin eller gör en saftsås av bären
150 grader i 35-50 min
Använd gärna nåt sött tillbehör, då kakan i sig inte blir så söt. Nästa gång har jag i lite mer sukrin eller gör en saftsås av bären
Använd gärna nåt sött tillbehör, då kakan i sig inte blir så söt. Nästa gång har jag i lite mer sukrin eller gör en saftsås av bären
Skulle kanske bjudit på en snyggbild men har blivit lite bekväm med min iPhone app;)
- Posted using BlogPress from my iPhone
alltså skall den in i ugnen ???
SvaraRaderainte frysen ????
annica
Ja det här är en ugnkaka. Fast har gjort LCHF variant av frozen cheesecake också och det går lika bra:)
SvaraRaderaGött!
Åhh, när jag fått min bebis så ska jag köra på LCHF- det är ju kanongott man får äta då ju :D
SvaraRaderaKram
MammaMorran- funderar på livet & Barn med ADHD/Autism
Ser mumsig ut...idag har jag "fuskat" och ätit både risgrynsgröt och skinksmörgås...men det är inte hela världen, förutom att jag får ont i huvudet efteråt...jäkla socker...haha.
SvaraRadera