30 jan. 2012

LCHF Rättikagratäng med oxfilé

Hej hopp!

Sitter nöjd i soffan med ett gigantiskt glas vin framför mig. Det blev en singelmiddag idag. T somnade vid 18 för han ska upp vid 4 och vänta på morgontidningen eller nåt, tråkigt värre. 

Tillbaka till käket. Ett bra alternativ till potatisgratäng men who are we kidding, blomkål smakar inte ris och LCHF-brödet ska vi inte ens prata om. Däremot så blir rättikan mild och neutral i smaken vid tillagning och kryddorna gör alla gratänger goda.

Tunt skivad Rättika
Salt 
Peppar
Purjolök
Rikligt med Grädde 
Toppa med god smakrik ost


Gratängen blir något hård eftersom den inte löser upp sig på samma sätt som potatis. Jag skar väldigt tunna skivor med osthyvel och täckte all rättika med grädde, hade den sedan i ugnen 225 grader 70 minuter, tror inte att den blir mjukare än så.


Rättika innehåller 2,5 gr kolhydrater/100 gr, helt ok för man får inte i sig så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar